Prandaj, ju duhet të martoheni

I fråga om det ni skrev svarar jag: Det är visserligen bäst för en man att inte röra en kvinna. Men för att undvika otuktssynder skall varje man ha sin hustru och varje hustru sin man. (1 Kor 7:1-2).

I fråga om det ni skrev

Paulus svarar här på en fråga som de hade ställt i ett brev till honom. Vi vet inte exakt vad de frågade om men det rörde sig om äktenskapet och om sex. Paulus skriver att det visserligen är bäst för en man att inte röra en kvinna, d.v.s. att inte ha sex med henne. Vad menade han egentligen? Continue reading

Posted në I përzier | No Comments

“Ne presim gjashtë të martesës”

"Vi väntar med sex till bröllopet", skriver Dagen.

Gladys del Pilar të martohet me Chris Bergh ditë ne lexojmë se ata duhet të presin gjashtë deri në martesë.

Kjo është e njohur si një model i mirë për shumë njerëz. Për më tepër, kjo tregon se besimi jep forcë dhe origjinalitetin. Jesus ndikon në çdo fushë të jetës.


Më shumë rreth Gladys del Pilar


Xax, seksi dhe martesa

apg29

Posted në I përzier | No Comments

LGBTK njerëzit të ndjehen keq

Statistikat nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik zbulon se njerëzit të ndjehen më keq dhe LGBTK pi, Pijshëm dhe droga janë zakonisht më shpesh se heteroseksualëve.

Në një tjetër Studimi nga Instituti i Shëndetit Publik duket të dyfishtë deri në një trefishtë të rritur në rrezik për dëmtime psikologjike mirëqenien, stres,ankthi i rëndë, ankthi dhe mendimet e vetëvrasjes në mesin e njerëzve LGBTK.

Doni të ndiheni mirë? Atëherë ju duhet të pendohet tek Jezusi. Pastaj ju do të ruhen dhe falur. Rezultati është se ju do të ndiheni shumë më mirë dhe të ketë një mirëqenie më të mirë.

Lexoni gjithashtu:

 

Posted në I përzier | No Comments

Sulmet ndaj martesës – Nga 2 – Holger Nilsson

Ka disa mënyra për armikun e Zotit për ta shkatërruar atë nga Perëndia martesën institucionalizoi, një është për të prodhuar një tablo të shtrembëruar të.

Martesa dhe martesa është diçka që ndodh në mes të burrit dhe gruas. Ajo ka qenë e natyrshme dhe e qartë në kulturat e ndryshme në të gjithë mijëvjeçarëve, por ky parim ka vetëm disa vjet të bëra në qoftë se nuk. Kjo mund të shihet si një shenjë e herë.

Që Zoti ka urdhëruar martesën mes një burri dhe gruaje, një ndryshim në këtë mënyrë indirekte të shihet si një refuzim dhe rebelim kundër Tij. Pra, kjo është diçka që do të ketë pasoja, kjo nuk do të ndryshojë një rregullore hyjnore pa çuar në pasoja.

Nuk është vetëm një përjashtim dëshmoi në histori, ku martesa do të thotë një shoqatë të njëjtit seks. Në Talmudit babilonase përmban informacion në lidhje me këtë.

Rabbi Aryeh Spero thotë se informacioni në tekstet Talmudic, tregon se "para përmbytjes, filloi të shkruajë kontrata e martesës në mes të njerëzve ".

Kohë në të cilën kjo ndodhi ishte kështu përpara përmbytjes të ditës e Noes. Kur ata kishin shkatërruar kështu institucionin e parë të krijuar nga Zoti, domethënë bashkimi i burrit dhe gruas.

Kjo ishte një sulm mbi atë që Perëndia kishte krijuar. Prandaj është krejtësisht për shkak të shumë e dëshmisë biblike të asaj kohe është si vijon:

"Perëndia vështroi tokën, OCH se, ajo ishte e prishur, sepse të gjithë njerëzit jetonin në shkatërrimin e tokës. " 1 Mos. 6:12.


Tidstecken

Kjo ishte në kohën e Noes dhe ky Jezusi thotë se nuk do të jetë në kthimin e Tij:

"Por ditët e Noeut, kështu do të jetë edhe Biri i njeriut vjen. Ndërsa njerëzit kanë jetuar ditë nga lumi: ata hëngrën e pinë, martoheshin dhe martonin, deri ditën kur Noeu hyri në arkë;,dhe ata e dinin asgjë, deri sa erdhi përmbytja dhe rrëmbeu të gjithë ata larg – kështu do të ndodhë në ardhjen e Birit të jetë. " Mat. 24:37-39.

Atëherë Jezusi e krahason kohën kur Noah jetuar, me kohën kur ai do të kthehet. Ka një ngjashmëri në mes të këtyre kohëve unike dhe kjo është se është hera e vetme që të njëjtit seks marrëdhëniet legjitimuar!

Ajo që po ndodh tani është një kohë e madhe shenjat e kthimit të Jezusit mund të ndodhë në çdo kohë. Në lidhje me këtë, një gjykim në botë dhe se është koha që të pendohen për ata që duan të jenë të shpëtuar!

Një tjetër mënyrë për të prishur martesën si Perëndia paracaktuar është për të jetuar si një partner. , ajo është e rëndësishme për të mbajtur këtë të qartë për.

Ka fusha të tjera që duhet të përmendet në këtë kontekst. . Një i ri shprehja "klloçka", ka nisur, për të zëvendësuar "ai" dhe "ajo".

Kurrë nuk e pranoj këtë ide dhe kjo shprehje hutuar, për dy gjinitë si Perëndia krijoi njeriun në:

"Kështu Perëndia krijoi njeriun simbas shëmbëlltyrës së vet, imazhi i Perëndisë, ai krijoi atë, mashkull dhe femër i krijoi ata. " 1 Mos.  1:27.

Çfarë ndodh tani është kështu një tjetër shtrembërim i krijimit që kreu Perëndia krijoi normë. Kjo nuk është pa pasoja!

Nuk është një tjetër zonë në të cilën ne duam të hedhë dritë mbi ku për të Perëndisë tronditur tani. Ne mendojmë se si në të gjitha kohërat është e qartë – se ajo është grua që lind. Se kjo mund të ndryshohet dhe të shtrembëruar, ajo është ndoshta askush nuk do të kishte menduar, por në këto ditë të fundit, është një fakt.

Kjo është bërë përmes reassignment gjinore, e cila është duke u bërë më të zakonshme. Kur një grua vendosi t'i nënshtrohet një operacioni për të bërë seks një njeri, OCH Hon-han, mbajë uteri tyre, har hon-han, pra ende në gjendje të mbajnë fëmijët.

Tidstecken

Në këtë mënyrë, ju krijoni një seks të tretë, që do të thotë se "njeriu" mund të lindë. Shumë besojnë atëherë se do të ishte e natyrshme që të bëj shterp "njeri". Një kërkesë e tillë padyshim do të rezultojë në protesta të forta, por që është kur zëvendësimi natyrshme për të panatyrshme. Kjo do të thotë që ju tani edhe në këtë fushë ndikon në rendin e krijimit si Perëndia e ka caktuar:

"Gruas i tha:: "Unë do të bëjë përpjekjet tuaja shumë kur ju bëhet shtatzënë. Por dhimbja do të lindësh fëmijë. " 1 Mos. 3:16.

Ne kemi vetëm në vitet e fundit shihen si të kanë thyer poshtë dhe ndryshuar rendin që Perëndia krijoi nga fillimi. Kjo mund të shihet si një rebelim kundër Perëndisë, se ju nuk mund të pranojë atë që Ai dekretuar. Kjo do të ketë pasoja.

Një vendim erdhi Nuhut,ata donin atëherë nuk besoj se diçka si kjo do të ndodhë. Edhe tani dëshiron të besojë se një vendim do të. Shumë vonë, ajo do të zbuloni se si kjo ishte e gabuar, kur gjykimi aktet mundimi shkoj mbi tokë, ato të përshkruara në Zbulesa. Ora është pashembullt: Lexoni se çfarë thotë Jezusi në Mat. 24:21. Fjalët e Jezusit janë vula e botës në hyjnore saj nga shtetet me të cilat përballet dhe rebelimi i tyre kundër Krijuesit të tyre, do të takohen këtë domstid. , në të njëjtën mënyrë, shumë në ditët e fundit të njohin seriozitetin e vonuar, Drenusha vedermödans koha ka brutit në.

I këtij shkrimi është në asnjë mënyrë të jetë dënim, ajo është vetëm për të nxjerrë në pah atë që është shkruar në Fjalën e Perëndisë. Një Predikimi zbutur do të karakterizojë herë në fund. Ne jemi atje tani.

Është koha për të pendohen dhe të kthehen te Perëndia para ditës së përfundon grejs dhe ju qëndroni aty vetëm pa Perëndinë. Perëndia që, në mendjet e tyre të kufizuara dhe në egoizmin e tyre dhe krenarisë,u përpoq të shpjegojë larg. Mohimi nuk ka asnjë vlerë në ditën e.

Sulmet ndaj martesës - Pjesa 1 - Holger Nilsson

Holger Nilsson www.flammor.com

apg29

Posted në I përzier | No Comments

Sulmet ndaj martesës – Nga 1 – Holger Nilsson

I vår tid pågår stora attacker mot äktenskapen. Djupast sett är det Guds  fiende som ligger bakom dessa.

Det första Gud inrättade i skapelsens morgon, var äktenskapet mellan man och  kvinna: ”Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till  sin hustru, och de skall bli ett kött.” 1 Mos. 2:24.

I Bibeln kan man se  att Guds fiende alltid velat förstöra det Gud skapat och förordnat. Så är det  också med äktenskapet.

Med tanke på det är det fullt naturligt, att inte  minst de kristna äktenskapen står i fokus för djävulens attacker. Han är Guds  barns avsvurne fiende och alla troendes motståndare. Detta kommer på ett  särskilt sätt att visa sig i dessa yttersta tider. En profetisk beskrivning  finns i Bibelns sista bok:

”I sitt raseri mot kvinnan gick draken bort  för att strida mot de övriga av hennes barn, mot dem som lyder Guds bud och  håller fast vid Jesu vittnesbörd.” Upp. 12:17.

Draken är Bibelns  beteckning på djävulen och kvinnan betecknar Israel. Här nämns också de som  håller fast vid Jesu vittnesbörd och det är naturligtvis de troende.

Vi kan  alltså se att det i den sista tiden blir det attacker emot såväl GT:s  förbundsfolk, judarna, som NT:s folk, de kristna.

Dessa attacker mot Guds  båda utkorade folk, blir allt tydligare i vår tid. En av yttringarna gäller just  attackerna mot kristnas äktenskap genom de redskap djävulen använder för att slå  sönder äktenskapen.

Redan för tio år sedan kunde vi beskriva ett sådant  fall, och det finns även andra vittnesbörd om. Det vi skrev om var en  pastorsfrus upplevelse då hon reste med flyg. På planet serverades lunch då en  kvinna som satt bredvid pastorsfrun säger att hon inte skall ha någon mat,  eftersom hon fastar. Den kristna kvinnan bli då intresserad och de börjar  samtala med varandra. Då förklarar den andra kvinnan att hon fastade på onsdagar  med inriktning på att kristna äktenskap skulle brytas. Även andra har upplyst om  hur djävulsdyrkare ber och fastar för att kristna äktenskap skall slås  sönder. Detta skrev vi om i nr 2-2002.

Gud har också profetiskt varnat  sitt folk för dessa attacker. I Världen Idag den 9 mars skriver Lasse Nylén,  ledare för organisationen Levande Familjer, som arbetar för att stödja familjer  för att undgå skilsmässor:

”Levande familjer började sitt arbete 1997, bland  annat efter ett profetiskt tilltal: ´Det kommer at slå in en våg av skilsmässor  över svensk kristenhet.` För 7-8 år sedan talade Gud om en andra vågen våg av  omgiften. Samma människor sitter nu med nya partners på gudstjänst i samma  kyrka. Kristenheten hade låg beredskap att hantera den första vågen och var ännu  mindre beredd på den andra.”Slut citat.

Nu är det dags att stå upp och stå  emot djävulens attacker mot äktenskapen! Det finns inte en dag att förlora. En  massiv förhöjd andlig beredskap är det som kan förhindra fler skilsmässor.

Vi  tror att det absolut viktigaste är att troende makar ber tillsammans, tar en  daglig stund i bön inför Herrens ansikte, i överlåtelse till Honom och till  varandra.

Då är man inte bara två i äktenskapet, utan tre, Jesus Kristus vår  frälsare och beskyddare är med i centrum av förhållandet. Han vill vara det och  det är en stor välsignelse och styrka att bygga sitt äktenskap på detta sätt.  Ett bibelord som kan tillämpas på detta är Predikaren 4:12:

”Där den  ensamme blir övervunnen, kan två stå emot. Och en tredubbelt tvinnad tråd  brister inte så lätt.”

Det finns också undersökningar som bekräftar att  de som har en andlig gemenskap tillsammans har ett bättre förhållande i  äktenskapet.  en sådan som gjordes av National Survey och publicerades under  rubriken Couples who pray together, stay together, konstateras:

”Ett av de  resultat som är klart och tydligt, är att par som i hemmet har aktiviteter såsom  bön och bibelstudium tillsammans är mer benägna att ha kärleksfulla  förhållanden.”

Bönden bästa försäkringen för ett äktenskap.

 

Holger Nilsson www.flammor.com

apg29

Posted në I përzier | No Comments

Samhällets sexfixering

Det är väldigt mycket sexfixering i vårt samhälle idag. Är någon oskuld och inte har sex så verkar det nästan som att det är en skam och något konstigt. Det är som om en del tror att sex är frälsande.

Sex ska vara i äktenskapet mellan en man och en kvinna. Då bär det den bästa frukten. Allt annat är osunt och bär inte god frukt. Dessutom är det en synd.

Det bara sköljs över sexbudskap mot den lilla människan idag. Jag tittade lite på indexsidan på aftonbladet.se. Det var en hel del om sex där. Jag listar länkarna här nedanför. Detta är bara ett exempel. Expressen har en hel del också om sex.

Gå inte på vad tidningar och media spyr ut. Ta istället reda på vad rätt och ren sex är genom att studera ämnet i Bibeln. Dessutom behöver alla människor ha Jesus. Det är den rätta grunden och då kommer var sak i livet bli rätt och få rätt plats.

Apg29

Posted në I përzier | No Comments

Nya böcker om sexmissbruk

Två kristna böcker om män och sexmissbruk kommer denna höst på svenska. Det kan ses som ett tidens tecken. Behovet av sådan litteratur är enormt. Det skriver pastor Torbjörn Freij som i dag recenserar böckerna Varje mans kamp och Mitt hemliga jag.

Detta skriver Världen idag.

Posted në I përzier | No Comments

När sex blir synd

Urklipp från Dagen. Bilden är från den moraliskt fallna filmen "Sex på kartan". Filmen är gjord för att förleda så många ungdomar som möjligt.
Urklipp från Dagen. Bilden är från den moraliskt fallna filmenSex på kartan”. Filmen är gjord för att förleda så många ungdomar som möjligt.

Vill du ha sex? Då ska du vänta tills du har gift dig med någon av det motsatta könet!

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär. (1 Kor 7:9)

Är det synd med sex? Nej! Men sex kan användas till synd. Och synd är det om sex används utanför äktenskapet mellan en man och kvinna.

apg29

Posted në I përzier | No Comments

Är sex synd?

Ibland beskylls kristna för att de skulle tycka att sex är synd. Men sex är inte i sig själv en synd. Det är någonting fint om det används där det ska användas. Nämligen i ett äktenskap mellan en man och kvinna.

Sex är i dag överexploaterat. Budskapet från världen är att du inte kan bli lycklig utan sex. Och helst ska du ha sex utan att binda dig till någon.

Sanningen är att det är då du blir bunden och du kommer inte bli lycklig eftersom du inners inne vet att du har blivit lurad.

Sex är någonting fint och rent om det används inom äktenskapets helgd.

Posted në I përzier | No Comments

Dela LivetHela Livet av Lars-Göran & Christina Sundberg

Dela LivetHela Livet

Förlag: Libris Förlag
ISBN: 9789171959799
Antal sidor: 195

Under-rubriken till Leva LivetHela Livet, ärHandbok för äktenskap på väg”.
Första gången jag kom i kontakt med boken var när jag och min fru gick en äktenskapskurs där ovan nämnda bok var en del av kursmaterialet.

Boken passade mycket väl att ha på en äktenskapskurs då den berör en mängd olika ämnen av äktenskapet. Mycket fokus läggs på kommunikation, då det är så centralt för varje relation. Andra ämnen som berörs är sex, pengar och påverkan från uppväxten. Just detta med uppväxten påverkar en relation mer än man ibland kan ana. Så mycket av våra åsikter och värderingar är faktiskt ärvda från våra föräldrar eller vår uppväxtmiljö.

Det finns en hel uppsjö böcker med liknande tema och det kan ibland vara svårt att veta vilken man egentligen ska välja. Den här boken fungerar bra som kursmaterial och jag tror också att man får mest ut av den om man kommer överens om att läsa den som ett par. Att sitta ner och läsa igenom ett kapitel åt gången är väldigt bra och ger väldigt mycket för relationen.

Jag kan definitivt rekommendera boken till alla par, oavsett om man har varit gift hela livet eller man är precis nygift.

BETYG: 4 av 5

Posted në Martesë, Rekomandimi libër | Tagged Rekomandimi libër | No Comments